Opperkrot

Barrakkus is een optochtvereniging in plaats van een carnavalsvereniging. Wij zijn altijd (met trots) net een beetje anders.  Zo hebben wij geen hoogheden binnen de vereniging. Wel hebben wij onze eigen Opperkrot.

Ieder jaar wordt er op de carnavalszaterdag de nieuwe Opperkrot bekend gemaakt tijdens ons eigen Opperkrotfeest. De eerste jaren werd er willekeurig een naam getrokken uit de leden, dus het kon iedereen zijn die zijn naam had achtergelaten in de hoed. Diegene die gekozen werd, mocht rondlopen als vogelverschrikker.

Inmiddels wordt de Opperkrot gekozen door het bestuur en is het een lid die er in dat (of een eerder) seizoen bovenuit stak. De Opperkrot krijgt de bekende blauwe cape met bijbehorende Opperkrot staf, welke is gemaakt door Berend Seiger.

De Opperkrot mag voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht uitslapen en krijgt een ontbijtje op bed. Voorafgaand het Boemelen op dinsdag, wordt de Opperkrot traditiegetrouw bij huis opgehaald door alle leden die meegaan met Boemelen. De laatste jaren wordt dit muzikaal ondersteund door de Oel’nkapel. Een supergezellige laatste carnavalsdag voor de Opperkrot.

Sinds 2018 hebben de oud-Opperkrotten hun eigen nieuwe jaarlijkse traditie in het leven geroepen middels het zogenoemde “Oud Opperkrottenfeest”.

Wie zal zich dit jaar mogen voegen tot de club (oud-) Opperkrotten?

De Opperkrotten:

  • Opperkrot 2022: Bo Dingeldein